Artikler

Varmepumpe – Hvorfor skal man vælge en varmepumpe?

I denne artikel vil der blive gennemgået en række fordele ved at vælge en varmepumpe. Det er stadig et nyere produkt på markedet, som har en masse fordele, men det er ikke et produkt som så mange kender til. Alle kender til deres radiatorer, og brændeovne, men mange kender ikke varmepumpen, eftersom den er ny. For hvad er en varmepumpe egentlig, og hvilke fordele har den?

Mange mennesker har været vant til at få varmen fra enten en brændeovn, eller en radiator. Det er nogle produkter som alle kender til. Brændeovnen er blevet brugt i længst tid, da den ikke krævede så meget teknologi, og den byggede videre på den helt primære og traditionelle måde at holde sig varm på, som man har benyttet sig af i flere tusinde år. Nemlig ild fra træ, altså et bål. Med brændeovnen så kunne man brænde på samme måde, men røgen blev transporteret ud af skovstenen.

 

Varmepumpens fordel er at den er langt billigere end brændeovnen. Vedligeholdelsen af en brændeovn, og brændet udgør tilsammen en langt større udgift end varmepumpens omkostninger. Der er stadig mange der bruger brændeovne, men er man på udkig efter et billigere alternativ, så er varmepumper det rette valg.

 

Er varmepumper bedre end radiatorer?

I dag, så er der mange som bruger radiatorer. Det er en rigtig god løsning, fordi man kan opstille flere i huset uden det store besvær. Det varmeniveau som radiatoren kan skaleres til  er super velegnet til det danske vejr. Vi oplever ikke de helt høje minus grader, og derfor har radiatorer generelt været en rigtig god løsning for mange danske forbrugere. Det er også smart at man kan placere radiatorerne hvor end det  passer en. Har man et børneværelse som er placeret langt væk fra fællesrummet, så er det ingen yderligere problemer, hvis man allerede har fået infrastrukturen til at placere en radiator. Den skal bare placeres der, hvor man ønsker den, og så kører det.  En varmepumpe er langt billigere end en elradiator. Dette er fordi at man med nyere tekologi, har gjort varmepumper mere effektive, og dette betyder for forbrugeren en alternativ, og billigere løsning end elradiatoren. Elradiatoreren og varmepumpen dækker det samme behov om at opvarme sin bolig, men varmepumpen kan også godt bruges i sommerperioden som en slags aircondition. Derudover er det irriterende med radiatorer at den knap man kan dreje for at ændre på varmen på radiatoren, kan falde af. Varmepumpen er bygget til at være mere holdbar, og er man interesseret i at finde en god varmepumpe så kan man finde varmepumpen hos en udbyder som f.eks  Modstroem.dk.

 

Varmepumpen er det nye alternativ til den tradionelle opvarmningsløsning elradiatoren, og brændeovnen, og den er mere kosteffektiv, især hos modstrøm, hvor de tilbyder gratis at sende en montør ud.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *