Artikler

Hvis bare vi kunne efterligne planterne

Verden over søger forskere, ingeniører og teknikere, samt et ukendt antal amatører efter nye og bæredygtige energikilder. Vi har nogle allerede, men ingen gør sig illusioner om at de solarceller, brintceller eller vindmøller er de vises sten indenfor bæredygtig energi.

Vi er omgivet af ufattelige mængder energi. Problemet er bare at konvertere den til noget vi kan bruge. Energien kommer simpelthen fra solen. Dybest set kommer al energi fra solen, fordi uden sol ville der hverken være vand, luft eller liv. Vores nyeste solceller er blevet ret effektive.

Planterigets geniale teknologi

Men nogen gør det simpelthen langt bedre end vi: naturen. Og her er det planterne der er de smarteste når det kommer til at udnytte solens energi. Deres geniale metode kalder vi fotosyntese. Med sollys som energikilde, lidt vand, luft og et par mineraler, laver de al den energi de har brug for. Og når du ved at det største træ i verden er over 150m høj, så er det ikke småting, hvad en enkel plante kan producere i energi.

Planterne ernærer hele kloden

Når vi taler om ernæring, taler vi tit om fødekæder. Store fisk spiser små fisk, og vi spiser alt. Men vigtigst er ikke hvem eller hvad der er i toppen af fødekæden, men hvad der er i bunden. Og det er planter. Helt i bunden er det de encellede alger. De bliver måske også en del af en fremtidig energiløsning. Man laver allerede flybrændsel af alger.

Langt de fleste dyr spiser planter, men ikke alle.

Vores firbenede venner har brug for mere end bare mad

Men selv rene kødædere som katte har brug for planter. Hvorfor ellers hedder det kattegræs? Både katte og hunde har brug for plantefibre for at undgå problemer med fordøjelsen. Derfor skal de have mad der er skræddersyet til deres behov. Men hunde og katte har brug for mere end bare at fylde maven. Hunde og katte har også brug for udstyr og legetøj.

Her finder du alt til hund og kat. Hunde- og katteudstyr er mange ting. Dyr lærer også igennem leg, og derfor er godt legetøj vigtigt. Legetøj skal stimulere dem. Det rigtige katteudstyr hjælper din kat med at udvikle sin nysgerrighed og derved sin intelligens. Der kan være store forskel i hvor intelligent en hund eller en kat er. Med det rigtige udstyr hjælper du dem at udvikle deres potentiale.

Kommentarer lukket til Hvis bare vi kunne efterligne planterne