Artikler

Derfor skal du dyrke din køkkenhave i højbed

Der er bare super mange gode og sunde grunde til selv at gå i gang med at dyrke sine egne grøntsager. En metode der er meget brugt og kendt er at dyrke køkkenhave i højbed https://www.mikrohaven.dk/koekkenhave-i-hoejbed/  og det er ikke uden grund at denne metode bliver mere og mere populær. Her er nogle af de bedste grunde…

 

Lidt om dyrkning i højbede

 

Metoden med at dyrke grøntsager i højbed går faktisk ikke specielt langt tilbage. Traditionelt har man jo bare dyrket på jorden og det var det, men på et tidspunkt fandt man ud af at der var nogle helt klare fordele ved denne metode, og fra da af er det bare blevet mere og mere populært.

 

En af de største grunde er at man dyrker på et afgrænset områder. Det betyder at det er langt nemmere at komme til og langt nemmere at holde ukrudtsfrit, og det appelerer jo meget naturligt til mange havefolk.

Mange er bange for at sætte planter for tæt, men faktisk har planter rigtigt ofte godt af at stå tæt sammen, fordi de så skaber læ og beskyttelse for hinanden. Så længe man planter ting sammen fra de rigtige plantefamilier, ja så er der stor fordel i at plante flere afgrøder sammen i køkkenhaven fordi de har nytte af hinanden.

 

Derudover er jordtemperaturen højere i et højbed og det betyder at sæsonen strækker sig længere. Frø spirer først ved en bestemt temperatur og jo hurtigere den temperatur nås, desto hurtiger kan man komme i gang med at dyrke sin køkkenhave.

 

Giv dit barn et højbed at dyrke

 

Det er sjovt for både børn og voksne at dyrke planter, og man skal slet ikke undervurdere effekten af at involvere sine børn i det. Når de bliver involverede, får de et ansvar og en rolle i familien og det er med til at styrke deres selvværd og selvtillid. Og så hjælper det i øvrigt til at få børn til at spise flere grøntsager.

Særligt har have en gavnlig effekt for udadreagerende børn, som kan have svært ved at finde ro i sig selv og i stedet ofte reagerer med at bide, slå eller sparke andre børn og voksne omkring sig. Det kan du læse mere om her https://www.jannepress.dk/familieraadgivning/saadan-hjaelper-du-dit-barn-der-bider-river-slaar-og-sparker/ , og hvis du ikke allerede er i gang med at dyrke din køkkenhave, så lad dette være en venlig opfordring til at få handskerne på og komme i gang.

 

Rigtig god dyrkelyst.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *