Artikler

Sådan bliver du mere miljøvenlig

Meget af diskussionen rundt omkring i verdenen omhandler miljø. Det ér også en vigtig diskussion, at tage – men hvad kan man som almen dansker egentlig gøre for, at blive mere miljøvenlig?

 

Det er op til én selv hvor meget man har lyst til, at deltage i, at gøre Danmark og jorden generelt – mere grøn. Men der er nogle tiltag som kan have en effekt – men kun hvis vi er sammen om det. At sprede viden omkring miljø er vigtigt.

 

Det nytter ganske rigtig ikke noget, at kun få personer forsøger, at gøre noget ved miljøet. Det kræver at man arbejder sammen på den ene eller den anden måde. I denne artikel kigger vi på hvordan vi kan hjælpe hinanden med, at være mere miljøvenlig.

 

Sluk alt elektronik som du ikke bruger

Denne bør være simpel nok – men det ér det ikke. Vi bor nemlig i en verden hvor alt skal være belejligt. Det betyder altså, at de færreste mennesker har lyst til, at slukke fjernsynet på stikkontakten, da det kræver, at de skal tænde fjernsynet på stikkontakten og derefter igen på fjernbetjeneren. Sådan er det med mange af hjemmets apparater.

 

Men hvis man nu kom over den forhindring der siger, at det er en irriterende ting, at skulle skulle på stikkontakten for hver ting man ikke bruger, så er det faktisk én af de ting der kan gøre en stor forskel – måske også i dit personlige budget.

 

Så sluk alt elektronik som du ikke bruger.

 

Undgå at smide mad ud

Mad er noget der generelt koster rigtig meget CO2 at producere. Derfor er det meget spild af energi der går tabt når du smider mad ud – for du køber jo noget nyt. I stedet for, at tage på mcdonalds eller andet i den dur, så kan du tømme køleskabet og på den måde hjælpe miljøet og spare penge.

 

Det bringer os videre til punkt 3.

Spis mindre kød

Denne er meget kontroversiel. Denne artikel skrives uden fordomme og fortæller blot hvordan man kan hjælpe miljøet. Når det kommer til køer og grise, så er det nogle af værste syndere når det kommer til udledning af CO2. Klimaaftrykket er enormt for kødindustrien.

 

Genbrug dine ting og gå i genbrug

I stedet for, at købe nye ting, så tag en tur forbi din lokale genbrugsbutik og se om de ikke har det du skal bruge der. Hvis du selv har noget du ikke længere ønsker, men som rent faktisk har en funktion, så kan du ligeledes donere dette til genbrug, så andre kan få glæde af det.

 

Hvis man bare nogle gange bruger disse 4 råd, så vil man faktisk hjælpe miljøet en del. Men det kræver, at vi står sammen – for man kan ikke redde miljøet ene mand.

Kommentarer lukket til Sådan bliver du mere miljøvenlig