Artikler

Sådan bliver du mere miljøvenlig!

Noget, der bestemt har været oppe at vende mange gange, er miljøet. Vi hører alle, at vi er nødt til at passe på Jorden, og med god grund. For med lidt over 7,5 milliarder mennesker på jorden, bliver der altså brugt mange ressourcer. Mad, brændstof, strøm, plastik og så meget andet. Det medfører en masse forurening samt CO2 udledning. Men hvad kan man så gøre, hvis man gerne vil formindske sit forbrug lidt? Faktisk er der mange forskellige ting, du kan gøre. Nogle vælger solceller og el-biler, mens andre generelt prøver at skrue ned for deres forbrug. Det er op til dig, hvad du synes, der giver bedst mening.

Der skal også være plads til at være forbruger

Selvom vi alle ved, at vi skal passe på Jorden, skal der naturligvis også være plads til at være forbruger. Så hvis du virkelig har brug for en ny telefon, er der ikke noget galt i at købe en. Det kan jo ske, at du taber den, og den går fuldstændig i stykker. Et godt alternativ til at skulle købe en ny telefon, er skærmbeskyttelse. Det er der en ganske simpel grund til: Skærmbeskyttelse er mere miljøvenligt end ny enhed. Derudover er det altså også bare noget billigere, hvilket altid er en stor fordel.

Er din telefon derimod bare blevet alt for gammel, er det naturligvis også en god grund til at købe en ny. Bare du husker at få købt noget skærmbeskyttelse. Det kan du for eksempel gøre hos www.panzerscreen.dk. Så er du nemlig sikker på, at du ikke ender med en total smadret skærm. Det koster nemlig hurtigt op imod 500 kroner at få en ny skærm på mange telefoner. Alternativet med en ny telefon er endnu dyrere, og ikke særlig miljøvenlig.

Det er de små ting, der ofte gør en forskel

Vil du tænke mere på miljøet, så er det med at gøre det til en vane. Sluk lys, tv, computer, konsol og lignende, når du forlader rummet. Tag cyklen i stedet for bilen, når det er muligt. Der er masser af muligheder – det er bare med at huske på det. Du gør også dig selv en tjeneste, når du for eksempel husker at slukke ting, der bruger strøm. For det er jo ikke gratis at have sit tv tændt. Godt nok er det heller ikke dyrt, men hvad der er sparet, er tjent.

Kommentarer lukket til Sådan bliver du mere miljøvenlig!