Artikler

Derfor bør du vælge miljørigtig emballage

Der bliver transporteret ting som aldrig før. I stedet for breve er det nu i langt større grad materielle ting, som bliver sendt frem og tilbage. Derfor er det vigtigt, at du sender det afsted med miljørigtig emballage, så du kan gøre det bedste for at passe på jordkloden. Ved at vælge emballage i pap bruger du altså miljørigtig emballage, og du skåner miljøet. Papkasserne kan også bruges flere gange, til mange forskellige ting. Du kan finde papkasser i alle størrelser, og de mindste måler helt ned til 14 cm. Det er altså nemt at vælge miljørigtig emballage til alle ting, store som små. På linket finder du også fine gaveæsker og gavekurve, så du slipper for gavepapiret, som alligevel ender i skraldespanden med det samme. Gaveæsker og gavekurve kan du med fordel vælge at genbruge. Du finder også fine vinemballager, bølgepap på rulle, pallepapkasser og meget mere.

Udfold din kreative side

Det er ikke kun miljørigtig emballage, som du kan bruge papkasserne til. De kan faktisk bruges til mange andre miljørigtige ting, og det kan for eksempel være at udfolde sine kreative evner og bygge hvad du vil ud af dem. Der er ingen grænser for, hvad man kan få ud af en papkasse, hvis man blot tænker kreativt. Du kan transformere dem til alt, hvad du ønsker ved hjælp af nogle redskaber og måske en klat maling. Dette er også en sjov ide for børnene, så de kommer med i processen i at lave deres eget legetøj, i stedet for bare at gå ud og købe det. Det er samtidig miljøvenligt, og dit barn kommer ikke i kontakt med nogle af de kemiske stoffer, der ellers kan risikeres at være i legetøj normalt.

Ideer til, hvad du også kan bruge en papkasse til:

  • En tegnekasse. Hvis du har en større papkasse, så lav den om til en tegnekasse, som dit barn kan stå inde og tegne i. Er der noget federe end at kunne tegne på både gulvet og væggene? Det er den fornemmelse dit barn får ved at stå inde i deres helt egen tegnekasse.
  • Spillebræt. Med et stykke pap kan du, ved hjælp af tusser, lave dit helt eget spil.
  • Legehus. Har du en ekstra stor kasse til overs, så lav den om til et fint legehus.
  • Kattehus. Har du en kat, kanin eller andet husdyr, kan du lave din papkasse om til et sted, hvor de kan gå ind og få hvile og privatliv. Du kan klippe huller i det som du vil, og din kat vil med stor sandsynlighed blive glad for det.
  • Papfigurer.I kan klippe jeres egne papfigurer i alle størrelser og male dem, så de bliver realistiske. Der kan også laves masker, som eksempelvis kan bruges til fastelavn.

Dette var blot nogle ideer, men der er uendelig af ting, som du kan lave ud af pap og papkasser, både til børn og voksne. Det gælder om at bruge sin fantasi, og udforske den kreative verden.

Kommentarer lukket til Derfor bør du vælge miljørigtig emballage