Artikler

Bio og tech optimerer træet vi bruger til haven

En af de vigtigste ting for at få en dejlig have, hvor man kan tilbringe mange af årets forårs- og sommer aftener er en terrasse – en lækker terrasse, evt. overdækket og med læhegn i den ene side. Når du har besluttet dig for at nu skal dét være – nu skal du have bygget dig en terrasse, så er der et par væsentlige overvejelser du skal igennem. Til at starte med skal du beslutte dig for størrelse og form.

Det er klart at jo større du vil have den og jo mere “avanceret” i formen – des mere besværligt og længere tid kommer det til at tage og bygge den, men så igen, den skal jo kun bygges én gang, så de ekstra par dage det evt. tager kan være givet godt ud.

Ud over størrelse og form skal du tænke på materialer: terrassebrædder. Terrassebrædder findes i utrolig mange forskellige kvaliteter, farver, priser osv. Det er måske fristende ikke at vælge terrassebrædder i høj kvalitet, for at sparre på pengene – men det er ikke altid klogt. For hvis du slækker på kvaliteten af brædderne til terrassen, vil det ofte betyde lavere levetid, også skal du alligevel ud og investere i nye terrassebrædder efter færre år, end hvis du havde valgt materialer i høj kvalitet.

Et tænkt eksempel: Du sparrer på pengene og køber billige materialer for 5500 kr. Efter 6 år holder terrassen ikke mere og du skal købe nye materialer, til 5500 kr. Køber du alternativt materialer i højere kvalitet fra starten kommer du måske af med 9000 kr. Tilgengæld holder terrassen i 15 år og er dermed billigere på den lange bane. Udover den økonomiske besparelse slipper du også for at bruge arbejdstid på at skulle bygge terrassen for anden gang. Et godt sted at finde terrassebrædder i høj kvalitet er hos de fysiske trælaster, der går meget op i kvaliteten og selv tjekker produktionerne for om de er tilfredsstillende.

Kommentarer lukket til Bio og tech optimerer træet vi bruger til haven