Artikler

Fordelene ved algeforebyggelse for dit hus’ tag

Har du nogensinde fået et glimt af dit tag og bemærket nogle grimme sorte striber, der løber ned ad overfladen? Hvis ja, er der stor sandsynlighed for, at du har at gøre med et almindeligt problem kendt som algevækst. Selv om det måske ikke lyder som et stort problem, kan det forårsage alvorlige skader på dit tags helvedesild, hvis det ikke behandles. Læs videre for at finde ud af, hvorfor det er vigtigt at behandle dit tag for alger.

Læs mere her om algebehandling af tag Sjælland.

Hvorfor du bør behandle dit tag for algevækst

Algevækst er mere end blot en øjebæ – det kan også forårsage alvorlige skader på dit tag og nedsætte dets levetid. De sorte striber, der dannes på overfladen, skyldes en type alge kaldet Gloeocapsa Magma, som lever af fugt og kalkpartikler i luften. Efterhånden som den vokser, danner den beskyttende lag omkring sig selv, som gør det vanskeligt at fjerne den uden professionel hjælp. Det betyder, at behandling af dit tag for alger bør ske snarere før end senere, hvis du vil undgå dyre reparationer senere hen.

En anden grund til, at du bør behandle dit tag for algevækst, er, at det kan føre til nedsat energieffektivitet. De sorte striber, som algerne skaber, fungerer som isolering, idet de fanger varmen inde i dit hjem og gør det sværere for klimaanlæggene at regulere temperaturen effektivt. Dette kan føre til højere energiregninger hver måned og kan potentielt endda beskadige dit klimaanlæg i det lange løb.

Sådan behandler du dit tag mod algevækst

Den bedste måde at behandle dit tag for algevækst på er at hyre en professionel entreprenør, der har specialiseret sig i denne type arbejde. De vil bruge specielle kemikalier, der er designet specielt til at fjerne algerne fra dit hus’ udvendige overflader, samt anvende forebyggende behandlinger, der sikrer, at der ikke opstår ny vækst i fremtiden. Dette følges ofte op af en ny forsegling af eventuelle udsatte områder med vejrbestandig fugemasse, hvilket hjælper med at sikre, at der ikke kan trænge fugt eller snavs ind gennem revner eller sprækker og forårsage yderligere skade med tiden.

Hvis det ikke behandles, kan det forårsage alvorlige skader på dit hus’ udvendige overflader med tiden og føre til øgede energiregnskaber hver måned på grund af nedsat effektivitet fra indespærret varme inde i huset. Derfor er det vigtigt at få en professionel entreprenør til at inspicere og behandle dit tag, før der opstår yderligere skader! Hvis du tager proaktive skridt nu, sikrer du dig, at du ikke får dyre reparationer senere hen – og sparer dig også penge i energiomkostninger i det lange løb!

Kommentarer lukket til Fordelene ved algeforebyggelse for dit hus’ tag