Artikler

Dansk virksomhed tilbyder sengetøj af bambus

Wonder Living er et dansk firma der specialiserer sig i lækkert, miljøvenligt sengetøj og andre tekstiler i bambus. Bambus er gået hen og blevet et super populært materiale i tekstilindustrien. Bambus har utroligt mange lækre egenskaber og fine fordele. Som tekstil er bambus lækker, blød og slidstærk. Bambus er altså det rette valg, uanset om man tænker på komfort eller tekstilets levetid. Som plante er bambus endnu mere fantastisk. Planten er miljøvenlig og bæredygtig. Bambus er en ekstremt hurtigt voksende plante som derfor lynhurtigt bliver erstattet igen. Wonder Living er et dansk firma.

Bambus er det rette valg i forhold til klodens klima

Bambus er det rette valg, hvis tanken går på klimavenlighed. Bambus er et slidstærkt materiale. Bambus genererer ilt i store mængder, allerede fra den er helt ung og lille. Selve høsten af bambus er også yderst miljøvenlig, idet den for det meste foregår ved håndkraft.

Bambus er meget slidstærkt

Bambus er lækkert at have på. Det er blødt som silke, fugt absorberende som bomuld og temperaturregulerende, som ikke noget andet tekstil. Det er også et slidstærkt materiale. Bambus holder længere tid i brug end eksempelvis bomuld eller hør. Bambus er derfor godt for forbrugerens pengepung og for miljøet, på en og samme tid.

Bambus er en meget hurtigt voksende plante

På kun fem år, vokser en spæd lille bambus sig stor og stærk og klar til høst. Planter der bliver høstet når de er omkring fem år er klar til at indgå i produktionen af tekstiler af bambus. Bambus der får lov til at stå mellem syv og ni år, bliver hårdere og er derfor gode i produktionen af møbler, gulve og andre hårde objekter.

Den hurtige vækst betyder at planten hurtigt kan erstattes med en ny plante. En bambus dør ikke når den bliver høstet. Alle andre træer dør, når de bliver fældet. Bambussen skæres over roden. Roden bliver stående i jorden og går straks i gang med at skyde igen. Ingen andre træer vokser så hurtigt.

Desuden bliver der hele tiden plantet nye bambus. Verden har fået øjnene op for alle de gode egenskaber der er ved bambus. Derfor er efterspørgslen også steget. Beplantningen af nye områder, sker i takt med den stadig stigende efterspørgsel.

Bambus laver store mængder ilt

Alle planter og træer producere ilt. Derfor er det så vigtigt at hvert et træ og hver en plante, der høstes, bliver erstattet og får lov at vokse. Bambus generere gennemsnitligt 25% mere ilt, end alle andre træer. Desuden bliver bambussen høstet over roden, hvorefter den begynder at skyde igen. I samme øjeblik den skyder igen, begynder den at generere ilt. Bambus er derfor helt optimal som plante, mens den står i jorden og efterfølgende i produktionen.

Kommentarer lukket til Dansk virksomhed tilbyder sengetøj af bambus